Dijous 14 de juny

CINECLUB: “Nostalgia del hogar” de Martin Scorsese

22:30h Pati de l’Ateneu igualadí

Entrada lliure

Produïda per Martin Scorsese, “The Blues” es una sèrie de pel·lícules personals dirigides per alguns dels directors més importants dels darrers temps, que capturen l’essència de la música blues, mostrant la seva influència i història, des de les seves arrels africanes al paper inspirador de la música actual, des del rhythm & blues o el country al rock & roll i el hip-hop. (Font: Filmaffinity).

Títol original: “Martin Scorsese Presents the Blues – Feel Like Going Home”
Duració: 110 min.
País: Estats Units
Direcció: Martin Scorsese
Guió: Peter Guralnick
Música: Varis (blues)
Génere: documental
Productora: Productor Martin Scorcese

Amb la col·laboració de Cineclub Ateneu

 

Divendres 15 de juny

FERNANDO BROX QUARTET

22:30h Pati del Museu de la Pell

Entrada: 8 euros

reserves a info@estivaldejazz.cat

Fernando Brox Quartet és una formació liderada pel flautista i compositor Fernando Brox que ens presenta un repertori compost per música original amb influencies de mestres del jazz modern i contemporani com Joe Henderson, Perico Sambeat, Ornette Coleman, Bill Evans o Bill McHenry.

El grup presentarà el seu darrer disc “Secreto” amb el segell Underpool. Amb una interessant barreja d’experiència i joventut, un directe magnètic i composicions amb personalitat i marca pròpia, Fernando Brox Quartet ofereix un espectacle d’escolta enriquidora i accessible per a tot tipus d’audiència, i en definitiva, una gran capacitat per atraure l’atenció del públic.

Fernando Brox – flauta

Toni Saigi – piano

Pau Sala – contrabaix

Carlos Falanga – bateria

 

Dissabte 16 de juny

EDNA SEY PRESENTA “STAY FOCUSED”

23’00h L’Ou Com Balla

Entrada lliure

Amb “STAY FOCUSED” , EDNA SEY ofereix un espectacle potent i dinàmic, al més pur estil del soul clàssic: entrellaçant les seves composicions amb versions de les que ha begut i l’han inspirat musicalment. No només es tracta de potència vocal, sinó també de positivitat i connexió amb el públic.

Edna Sey: Veu

Enric Peinado: Guitarra i producció

Txema Riera: Teclats

Pau Picornell: Bateria

Pep Cols: Baix

Amb la col·laboració de l’Ou Com Balla.

 

Diumenge 17 de juny

Pícnic Jazz a la Bastida

12’00h a La Bastida

Entrada lliure

Diumenge 17 de juny passarem un dia complet a La Bastida:

12h #concertvermut amb Boogalizer
14h Paella per dinar – reserves a info@estivaldejazz.cat
16h Combo d’alumnes de l’Escola de Música
18h Jam de Swing amb Swing Anoia

— Boogalizer
Ritme per a ballar!
La fusió de la salsa i la música soul va nèixer a la Nova York dels anys 70 com a boogaloo. Ara, ha tornat amb més força i arriba a casa nostra:
Amb Boogalizer coneixaràs el boogaloo en estat pur.
Creat pels fundadors del mític grup Los Fulanos, Boogalizer torna als orígens i porten aquesta energía més enllà.
Boogalizer es posen mans a l’obra per crear els ritmes ballables més irresistibles.

Combo amb els alumnes de l’Escola de Música d’Igualada:
Biel Serena – piano
Roger Solà – baix elèctric
Bartomeu Enrich – bateria
Tres joves musics de la ciutat, formats a l’Escola de Música, que oferiran un concert amb molt de ritme! Interpretaran peces tradicionals del jazz que faran moure i ballar a grans i petits. No us el perdeu!
Escola Municipal de Música d’Igualada

Jam de Swing amb SwingAnoia 
El swing és una música alegre i els balls de swing són l’expressió d’aquesta alegria. A la Jam de Swing Anoia ballarem el jazz! T’animes?
Swing Anoia

Amb la col·laboració de La Bastida

 

Dilluns 18 de juny

GUILLEM ARNEDO BAND & CELESTE ALÍAS PRESENTEN “LET’S SING O’HAMMERSTEIN II”

18’00h al Teatre de l’Ateneu

 

Guillem Arnedo Band & Celeste Alías presenta el seu segon àlbum Let’s Sing Oscar Hammerstein II, sobre els musicals que O.Hammerstein II va escriure juntament amb R.Rodgers i J.Kern: South Pacific, The King and I, Oklahoma! i Showboat.
De nou editat per la discogàfica de l’Ignasi Terraza Swit Records.
Podrem escoltar peces sel.lecionades dels musicals “Showboat”, “South Pacific”, “Oklahoma!” i “The King and I”.
L’energia del grup gira entorn del text i la melodia magistralment interpretada per la reconeguda cantant Celeste Alías, deixant els espais justos per la improvisació sempre entesa com a part orgànica del tema.

Celeste Alías: veu
Guillem Arnedo: bateria
Roger Mas: piano
DJ Foster: contrabaix

Més informació: https://guillemarnedo.com/guillem-arnedo-band/

Amb la col·laboració de l’AUGA

 

Divendres 22 de juny

CARTA BLANCA A… MARC CUEVAS

22h Teatre de l’Aurora

10 euros = reserves a info@estivaldejazz.cat

Pels aficionats que cerquen nous estímuls musicals, l’Estival de Jazz destaca per oferir una producció pròpia gràcies al “Carta Blanca a…” proposada a un músic diferent en cada edició. El festival dóna literalment carta blanca a un músic consolidat, però que manca de projecte propi, per tal que presenti en el marc de l’Estival de Jazz el projecte jazzístic que vulgui. Del resultat, l’Estival de Jazz junt amb la col·laboració de la discogràfica Underpool, n’editen un disc.
Fins a dia d’avui el Carta Blanca ja suma cinc projectes: Pandora (2013) del bateria Ramon Prats, premiat per l’AMJM, Epokhé (2014) del guitarrista Dani Comas, Noninó (2015) del pianista Toni Vaquer, Terror (2016) de Txema Riera i Broken Line (2017) del saxofonista Santi de la Rubia.

Enguany el repte és pel contrabaixista Marc Cuevas que el proper divendres 22 de juny a les 22:00h presentarà al Teatre de l’Aurora el seu primer projecte sota el seu nom i formant un quartet de luxe amb Toni Saigi al piano, Òscar Latorre a la trompeta i Carlos Falanga a la bateria.

Marc Cuevas ha estat un dels músics més sol·licitats com a sideman en l’escena jazzística dels darrers anys, i després d’aquest llarg recorregut podrem descobrir la seva faceta com a líder del quartet que presentarà en aquesta edició del Carta Blanca. Actualment toca regularment en projectes com Alfred Artigas 4tet, Santi de la Rubia Trio, Natsuko Sugao group, David Mengual Maitia trio, Silver Gueishas, Toni Saigi Tronik, Miguel “Pintxo” Villar 4tet, Ivo Sans Convida, Fernando Brox trio, Jorge Rossy Vibes 4tet, Jaume Llombart 6tet, Pep Mula Grup, Víctor de Diego 4tet, Toni Vaquer Big Band, Joan Sanmartí Group o el duet Luka amb Juliane Heinemann.

Amb la col·laboració d’Underpool i Teatre de l’Aurora