30 anys de l'amjm i Sabina Witt i Manel Fortià duo

Diumenge 16 de juny
12:00h | Artèria
Projecció del documental ’30 anys de l’AMJM’ i concert-vermut amb Sabina Witt i Manel Fortià Duo.
Entrada lliure.

Celebrarem els 30 anys de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna (AMJM) amb un petit documental que plasma la seva història.
A continuació Sabina Witt i Manel Fortià ens oferiran un concert de petit format al passatge Capità Galí. La cantant Sabina Witt i el contrabaixista Manel Fortià s’uneixen en aquest projecte per deleitar a l’espectador amb els dolços timbres dels seus instruments interpretant música honesta i ben seleccionada per la ocasió. Un repertori que barrejarà algunes peces de l’últim projecte de la Sabina anomenat Crisàl.lides, on també participa en Manel, juntament amb alguns estàndards de jazz i un variat de cançons procedents del folklore sud-americà.

Entrada lliure.
Col·laboren: AMJM Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, Artèria i l’Oficina.
Amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

thelonious monk: straight, no chaser

Dijous 20 de juny
22:00h | Pati de l’Ateneu
Cinema a la fresca ‘Thelonious Monk: Straight, no chaser’.
Entrada lliure.

Un any més ens trobarem a la fresca del pati de l’Ateneu per descobrir sobre el pianista i compositor Thelonious Monk. Amb la col·laboració de Cineclub Ateneu.
Entrada lliure.

Títol original: Thelonious Monk: Straight, No Chaser
Any: 1988
Duració: 90 min.
País: Estats Units
Direcció: Charlotte Zwerin
Guió: Charlotte Zwerin
Música: Dick Hyman, Thelonious Monk
Fotografía: Christian Blackwood
Actors: Thelonious Monk, John Coltrane, Harry Colomby
Productora: Malpaso Productions / Michael Blackwood Productions / Monk Film Project. Distribuida por Warner Bros.
Gènere: Documental | Jazz. Biogràfic. Documental sobre música
Sinopsis:
Una película documental sobre la vida del gran pianista de jazz Thelonious Monk (1917-1982). (FILMAFFINITY)
Premis: 1989: Círculo de Críticos de Nueva York: Nominada a Mejor documental

Amb la col·laboració de Cineclub Ateneu Igualada.
Amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

Iago aguado quartet presenta festina lente

Divendres 21 de juny
22:30h | Pati del Museu de la Pell
Iago Aguado Quartet presenta ‘Festina Lente’.
Entrada: 8 euros
Reserves a info@estivaldejazz.cat

Iago Aguado Quartet és el resultat d’un procés creatiu introspectiu alimentat per les emocions i els desitjos, del qual ha sortit un projecte musical de caràcter íntim en el que la sensibilitat, l’estima i la sinceritat són els trets principals.

Les composicions originals mostren diferents llenços plens de textures, colors i ambients. En ells es dibuixen paisatges sonors en els quals delectar-se a través d’un diàleg pausat. David Mengual, David Soler i Oriol Roca són els músics idonis que proporcionen la cohesió, la complicitat i la comprensió, aportant caràcter íntim al projecte, gràcies a la subtilesa i la musicalitat de cadascun d’ells.

Entrada: 8 euros.
Reserves a: info@estivaldejazz.cat

Col·labora: Museu de la Pell.
Amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

carta blanca a Ester Quevedo

Dissabte 22 de juny
22:30h | Teatre de l’Aurora
Carta blanca a… Ester Quevedo.
Entrada: 10 euros
Reserves a info@estivaldejazz.cat

El Carta Blanca és una producció pròpia de l’Estival de Jazz en col·laboració amb la discogràfica Underpool. Aquest projecte és l’origen del festival: una producció pròpia que es genera a partir de la invitació a un músic a crear un concert únic per a l’Estival de Jazz, que es registra i del qual se n’edita un disc. Aquest any 2019 l’AMJM (Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya) ha premiat el projecte Carta Blanca com a millor treball discogràfic.

Del 16 al 30 de juny 2019 se celebra la setena edició de l’Estival de Jazz a Igualada. El dissabte 22 de juny a les 22:30h al teatre de l’Aurora descobrirem el Carta Blanca d’aquest any protagonitzada per la pianista Ester Quevedo. Encarnarà a quintet un directe del qual en sortirà l’enregistrament del que  que serà el seté disc producció exclusiva de l’Estival de Jazz i que ja frisem per descobrir!

Des de la primera edició ja en són sis: “Carta Blanca” de Marc Cuevas (2018), “Broken Line” de Santi de la Rubia (2017), “Terror” de Txema Riera (2016), “Kraken” de Toni Vaquer (2015), “Epokhé” de Dani Comas (2014), “Pandora” de Ramon Prats (2013).
Mas informació sobre el Carta Blanca: estivaldejazz.cat/carta-blanca/

Ester Quevedo. Nascuda a Madrid l’any 1993. Inicia els seus estudis de piano de ben petita, i als set anys es gradua al Conservatori de Música de El Escorial, on cursa els estudis de grau mig en l’especialitat de piano clàssic. Simultàniament estudia a la Escuela de Música Creativa de Madrid, on rep classes de Tony Heimer i Bobby Martínez.

L’any 2011 es trasllada a Barcelona per estudiar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) on es gradua en piano jazz. Aquí rep classes de Albert Bover, Joan Díaz, Ignasi Terraza, Lluís Vidal, entre d’altres.

També ha cursat estudis al Conservatori de Rotterdam (Codarts), rebent classes de Rov van Bavel, Simon Rigter, Hans Mantel, Ilja Reijngoud o Luis Rabello.

Actualment forma part de varis projectes de l’escena musical de Barcelona, entre els que inclou el seu propi trio amb música original.

Ha tocat també en diversos projectes en clubs o sales com Jamboree, Nova Jazz Cava, Sunset Jazz Club, Sala Artte, Altxerri Jazz Club, etc.

Entrada: 10 euros.
Reserves a: info@estivaldejazz.cat

Amb la col·laboració de Teatre de l’Aurora i Underpool.
Amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.

the black barbies

Diumenge 30 de juny
12:00h | laBastida
Vermut amb The Black Barbies
Entrada lliure

The Black Barbies és una de les propostes més originals i innovadores del panorama musical actual. Aquesta banda de Barcelona reuneix a músics de diverses procedències tant estilístiques com geogràfiques (Espanya, Itàlia, Àfrica), motiu pel qual, des de la primera nota creen una barreja sensacional explosiva de sons i sabors d’allò més extraordinària.
Amb la poderosa veu de Desireé Diouf al capdavant i la direcció musical del guitarrista Oriol Riart, també compten amb la secció de vents i cors més divertida i sexy de tota Barcelona. Sempre amb so fresc, enganxadís i sensual, combinen temes propis i hits versionats de tots els temps. A ritme de jazz, swing, soul i funk, la seva música és un viatge pels diferents estils de la música negra i el pop que conviden a moure el cos, a cantar i a gaudir d’un espectacle
únic i irrepetible.
Amb una estètica vintage molt cuidada i una posada en escena impecable, submergeixen el públic en una entusiàstica atmosfera de sorpresa, alegria i complicitat. Una mica més que un concert, The Black Barbies equival a un show dinàmic i amb molt de ritme, una festa de principi a fi!
Amb Desiree Diouf (veu), Oriol Riart (guitarra), Noè Escolà (saxo), Aurora Arenare (trombó), José López (contrabaix) i Guillem Arnedo (batería).
https://www.facebook.com/theblackbarbiess/
Amb la col·laboració de La Bastida.
Amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada.