PROGRAMACIÓ

Dijous 9 Cineclub, 22:00

“Whiplash”

Col·laboració amb Cineclub
Pati de l’Ateneu

GRATUÏT

Un jove i ambiciós baterista de jazz vol triomfar a la el·litista Conservatori de música de la costa Est. Marcat pel fracàs de la seva carrera literària del seu pare, Andrew alberga somnis de grandesa. Terence Fletcher (J.K.Simmons), un professor conegut tant pel seu talent com pels seus rigorosos mètodes d’ensenyament, dirigeix el millor conjunt de jazz del Conservatori. Quan Fletcher escull Andrew per a formar part del grup, la vida del jove canviarà. (FILMAFFINITY)

Divendres 10

Mayte Alguacil and Her Quartet

Teatre de l’Ateneu 20:30

Mayte Alguacil ens presenta el seu quartet. Cantant que va estrenar l’Estival de Jazz fa 10 anys en un concert a l’Adoberia. Aquell cop va ser a duet amb el contrabaixista Pau Lligades. Aquest cop, liderant el seu quartet, ens farà un repàs per els seus estàndards preferits que ha anat col·leccionant al llarg dels anys al costat de músics com Michael Kanan o Jordi Rossy. Alguacil ens transportarà als sons dels anys 50. Una de les cantants amb més solera i projecció del panorama jazzístic espanyol.

Mayte Alguacil, veu
Joan Moll, bateria
Rai Paz, guitarra
Pedro Campos, contrabaix
Joann Monne, piano

Dissabte 11

Leo Tejedor Trio, Homenatge  a Joan Fuster

Casal el Foment 19:30

GRATUÏT

L’Estival de Jazz se suma a la celebració de l’any Joan Fuster, programant un concert de petit format rememorant l’afició que tenia Fuster pel jazz. Leo Tejedor Trio ofereix la seva visió sobre Joan Fuster on música i paraula es fusionen entre passatges eclèctics, aforismes, sonoritats mundanes, poemes, improvisació i textos varis en una barreja lliure que traspassa el temps.

Leo Tejedor, guitarra i composicions
Jordi Pallarès, bateria i electrònica
Jordi Vigueras “Titín”, poeta
Txema Riera, Teclats

Diumenge 12

Trio Djangolé + Jam Lindy Hop

Col·laboració amb Swing Anoia
Kiosk del Rec 12:30

Repertori clàssic del swing i el jazz manouche, amb un toc de guitarra espanyola. Georgi Olschanetski i Javi Martínez són dos guitarristes versàtils i virtuosos. A Djangolé, combinen la diferent manera de tocar de cada un per aconseguir una sonoritat ben especial que es mou entre Django Reinhardt i Paco de Lucía.

Aquest trio ens amenitzarà una vibrant jam de Lindy Hop en la qual serà impossible resistir les ganes de ballar.

Javier Martínez, guitarra
Georgi Olshanetsky, guitarra
Joan Pinós, contrabaix

Divendres 17

Carta Blanca a… Òscar Domènech

Teatre de l’Aurora 20:30

Un any més, la Carta Blanca ofereix l’oportunitat a un músic de crear una obra nova, un repertori que es cristal·litzarà en un disc de la discogràfica Underpool. Aquest any Òscar Domènech, baterista d’Esparreguera amb lligams anoiencs tant sentimentals com musicals, ens descubrirà el seu món més personal. Un dels bateristes més sol·licitats i actius de la escena jazzística catalana, quasi un històric que no pot quedar-se sense editar un disc al seu nom i amb les seves composicions. Un cop més, l’Estival de Jazz dona una petita empenta a una nova creació.

Òscar Domènech, bateria i composicions
Pol Padrós, trompeta
Sergi Sirvent, piano i trompeta
Jordi Mestres, contrabaix
Jorge Abadías, guitarra i sitar

Dissabte 18

Cristina Miguel i Marcel·lí Bayer

L’Adoberia 20:30

Aquest 2022 ha nascut el col·lectiu Els Millor Festivals, que agrupa els festivals de jazz de Banyoles, Vic, La Garriga, Porto Colom, Vilafranca i Igualada. Amb la intenció de donar veu als petits festivals de jazz de Catalunya i donar veu a les noves generacions de músics com Cristina Miguel, que serà l’artista resident dels Circuit dels Millors Festivals actuant en cada un dels festivals amb diferents propostes.

A Igualada actuarà conjuntament amb el saxofonista Marcel·lí Bayer i presentaran el seu disc Transcendit Terram. Un viatge més enllà de la Terra. Transcendit Terram és el punt de trobada d’aquest duet de saxofonistes que viatgen carregats de melodies pel temps i l’espai.

Diumenge 19

Pícnic Jazz

Parc de Valldaura 12:00 – 20:00

GRATUÏT

Per celebrar els 10 anys d’Estival de Jazz tornem a reviure el Pícnic Jazz. Un diumenge ple d’actuacions, bon ambient i les tradicionals paelles que ambientaran el Parc de Vallbona el diumenge 19 de juny. Comptarem amb les actuacions dels combos i big bands de les escoles de música d’Igualada Vila Músics, RedMusik i EMMI, així com de la Josa Big Band, que es va estrenar en l’anterior edició de l’Estival. També actuaran els grups Víctor Carrascosa Quartet i BLAM Collective.

Víctor Carrascosa Quartet

Aquesta formació està liderada pel jove trompetista Víctor Carrascosa, un dels nous valors de l’escena jazzística, amb una notable maduresa musical i respecte per la tradició. Músic molt jove amb un gran talent, ens presenta la seva música plena de tradició i d’aires més moderns. Per aquesta ocasió ha escollit un grapat de standards del gran cançoner americà i un parell de temes de l’Alfons Carrascosa. Música en estat pur, en llibertat.

Víctor Carrascosa, trompeta
Toni Saigi, piano
Andreu Pitarch, bateria
Martin Leiton, contrabaix

BLAM Collective.

La Black American Music, o música negra americana, inspira i dona nom a aquest BLAM Collective, que es presenta com un esclat de músiques que aplega les tendències més noves en aquest àmbit, a més de tota mena d’influències. És una nova formació sorgida al Centre Superior de Música del Liceu, que, pareu atenció, té l’acompanyament artístic i musical del músic nord-americà instal·lat a Prats de Rei Michael League, fundador del supergrup de jazz fusió instrumental Snarky Puppy.

Paula Barranco, veu
Laura Callés, veu
Laura Capdevila, veu
Sara Lilu, veu
Ángela Quiralte, veu
Lluís Figuerola, trompeta
Mariona Galimany, trompeta
Marisol Sosa, saxo tenor
Bartomeu Mora, trombó
Kei Traid, teclats
Àngel Gelabert, teclats
Carlos Escribano, guitarra
Cels Burgès, guitarra
Ferran Rico, baix
Nil Blasco, bateria
Artur Ponsà, bateria
Tramel Lavalle, percussions

Estalvia comprant el pack “tocat de jazz” de 4 entrades!

Estival de Jazz és una iniciativa de l’Associació Tocats de Jazz